Welsh Springer Spaniel Club Nederland

Rasvereniging erkend door de Raad van Beheer

   

JACHTINTRODUCTIEDAGEN

De Welsh Springer Spaniel is van oorsprong een jachthond die voor het schot werkt: de taak van de hond is om wild te vinden, en vervolgens op te stoten zodat het geschoten kan worden.Tegenwoordig zijn er nog maar weinig mensen die een Welsh Springer Spaniel puur voor de jacht hebben, maar de jachtpassie is bij veel honden nog wel aanwezig. Vaak wordt dit eerder als last dan als voordeel gezien: de hond volgt meer zijn neus dan de baas, of jaagt achter wild aan en luistert dan niet meer.

Veel beter is het om gebruik te maken van de natuurlijke aanleg van de hond, bijvoorbeeld door jachttraining te volgen. De hond leert wat de baas van hem verwacht, en leert gepast gedrag te vertonen in een wildrijke omgeving. Omgekeerd leert de baas meer over het instinct van de hond, en om het natuurlijke gedrag in goede banen te leiden. De hond kan ondertussen zijn energie kwijt, en wordt mentaal gestimuleerd. Dit alles leidt tot een tevreden hond. 

 

 

ZONDAG 13 OKTOBER 2024 - DE HEEN

Op zondag 13 oktober 2024 organiseert de WSSC samen met Spaniel Groep West en - Oost de tweede jachtintroductiedag van dit jaar. Bent u benieuwd hoeveel natuurlijke aanleg uw Welsh Springer heeft voor de jacht, dan is dit uw kans. U kunt proeven aan de diverse onderdelen van jachttraining en ontdekken of dit mogelijk iets voor u en uw Welsh is. Onderdelen die aan bod komen zijn: voorjagen (het zoeken van wild), appèl, werken met de fluit, steadiness en apporteren.

Er zal op deze dag alleen met dummy’s worden gewerkt.

De Introductiedag is in eerste instantie bedoeld voor eigenaren en honden met weinig of geen ervaring met jachttraining. Welsh Springers vanaf 12 weken zijn welkom. Houd er wel rekening mee dat pups niet de hele dag zullen kunnen meedraaien en tussendoor moeten rusten (bijvoorbeeld in een meegebrachte bench). Het is ook mogelijk om zonder hond te komen.

Benodigdheden: jachtfluit, jachtlijntje (kunnen worden aangeschaft via de winkel van de WSSC,

e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), beloningssnoepjes, handdoek, eventueel bench.

Opgeven: Door middel van een e-mail naar Elly van Wijngaarden (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), waarin u uw naam, adres, (mobiel-) telefoonnummer en de (stamboom-) naam, leeftijd en eventuele ervaring van uw hond vermeldt.

Het inschrijfgeld dient te worden overgemaakt naar IBAN nr. NL05 RABO 0351 4048 72

t.n.v. de Welsh Springer Spaniel Club te Harmelen, o.v.v. ‘Jachtintroductiedag’ en uw naam.

Opgave is pas definitief wanneer het inschrijfgeld ontvangen is.

Locatie:           Zwart Goud Jachthondentraining te De Heen

Aanvang:         09.00 uur (einde zo rond 15.00 uur)

Kosten:           € 42,50 deelnemers. Dit is inclusief koffie/thee en lunch

                        € 15,-   gasten

Indien u vragen heeft, kunt ook bellen 06 - 2416 4705 (Elly van Wijngaarden)

 
Rhuys met dummy
 
 

  


 

SPANIEL GROEP OOST

 

Website: www.spanielgroepoost.nl   e.mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Facebook: Spaniel Groep Oost           
Contact SGO   Robert Reinink 06-34262658   e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
  Jan Westerink 06-51635091 e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Frans Willemsen 06-10771026 e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Inschrijfformulier en informatie bij Robert aan te vragen. 

SGO traint in het zomerseizoen (van april tot en met september) iedere donderdagavond. (aanvang 19.00 uur) en in het winterseizoen (van oktober tot en met maart) 1 x in de twee weken op zondagochtend (aanvang 9.30 uur)

De trainingslocaties bevinden zich in de regio Laren (Gld.)

 
  

SPANIEL GROEP WEST

 

Facebook: Spaniel Groep West    e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Contact SGW:  Nettie van Genderen 06-14305022     
  Alida Spanjersberg  06-43538680  

Informatie over jacht en jachttraining op te vragen bij Nettie of Alida.

 

 


WELSH SPRINGER SPANIEL CLUB

 

Website: www.wssc.nl e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Facebook: WSSC Nederland    
Contact Jachtcommissie WSSC Elly van Wijngaarden          06-24164705  
  Maaike Groot 06-47546602
 

 

Jachtcommissie SUN

 
Namens drie rasverenigingen organiseert Jachtcommissie SUN jachtgerelateerde activiteiten met spaniels.
 
                              

Foto's insturen

Foto's voor fotoalbum kunnen verstuurd worden naar mgroot73@gmail.com.

Schijnwerper

 

 

SECRETARIS GEZOCHT

informatie bij penningmeester@wssc.nl

 

Brochure WSSC

Hier downloaden:
Brochure
De Welsh Springer Spaniel –
het ras, de aanschaf
en de rasvereniging

Informatie pupkopers

Hier downloaden:
Informatieblad voor pupkopers