Herplaatsingen

Soms gaan dingen anders dan gehoopt of gepland. Dan kan het zijn dat je ervoor moet kiezen om je hond te herplaatsen. Als WSSC willen wij graag helpen bij het vinden van een nieuw thuis. Wanneer je jouw Welsh moet herplaatsen vragen wij je om een vragenformulier in te vullen. Aan de hand hiervan kunnen wij een goed en eerlijk beeld krijgen van jouw hond en wat voor hem/haar de ideale plek zou zijn. Ook vragen wij om een vergoeding voor de bemiddeling.

Als er een goede plek is gevonden, gaat de hond voor een proefperiode van MINIMAAL 6 weken naar de nieuwe verzorgers. Hierna wordt besloten of de hond definitief blijft.

Wanneer tijdens deze proefperiode blijkt dat de hond niet op zijn plek is, dan is de huidige eigenaar te allen tijde verplicht om de hond onvoorwaardelijk weer terug te nemen.

Bij een herplaatsing is de WSSC niet meer dan een bemiddelaar. Wij stellen de hond beschikbaar en gaan in ons netwerk op zoek naar een nieuw thuis. Dit kan zowel via onze contacten, website en in overleg door de hond te plaatsen op social media. Wanneer er geïnteresseerden zich melden, zullen wij de huidige eigenaar en potentiële nieuwe eigenaar met elkaar in contact brengen. Wij hebben geen enkele invloed of verantwoording over waar de hond geplaatst gaat worden. Deze beslissing ligt ALTIJD bij de huidige eigenaar.

Bij een definitieve plaatsing krijgen de nieuwe eigenaren vanuit de WSSC een jaar lidmaatschap cadeau. Ben je op zoek naar een herplaatser of wil je jouw hond herplaatsen? Dan kan je dit laten weten door een e-mail te sturen naar gedrag@wssc.nl