Welsh Springer Spaniel Club Nederland

Rasvereniging erkend door de Raad van Beheer

Hebt u belangrijk nieuws voor deze pagina? Stuur het dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeldt in de adressering: NIEUWS VOOR WEBSITE. De redactie van de site kan dan beslissen of uw bericht voor opname geschikt is.

Nieuws

Op 5 augustus werd Kamp. Forever Texas from Churchknights op de Meijerijshow in Den Bosch 2e in Rasgroep 8. Felicitaties voor eigenaar Renee Koks en fokker Sandra de Werker-Jager!

Meierijshow BIG 2 Kopie


 

Op de Brabantcup op 4 augustus werd Wallova's Interpol 2e Beste Jeugdhond van de show en de dag erop op de Meijerijshow beste jeugdhond van groep 8. Felicitaties voor eigenaar Bianca Frederiks en fokkers Marina & Mans Severin Siljehav! 

Brabantcup 2e Best junior in show


 

Op de eerste dag van de IJsselshow werd Kamp. Forever Texas from Churchknights 3e in de rasgroep en 2e beste veteraan van de show. Felicitaties voor eigenaar en fokker!

Best in groep 3 Zwolle dag 1


 

 

Op de Jachthondenshow in Papendal werd Moonflower from Kind of Magic 3e beste baby van de show. Felicitaties voor eigenaar en fokker!

Moonflower from Kind of Magic m 3e Best baby in show. Jachthondenshow 2018


 

 
Op dag 2 van de Internationale Tentoonstelling in Goes op 1 april 2018 werd Kamp. Wind of Change from Kind of Magic 2e in Rasgroep 8 onder keurmeester mevr. R. Kadike-Skadina. Felicitaties voor eigenaars Sylvia en Andy van Nijnatten en fokster Jolanda in 't Groen-de Kovel!
 
Kamp. Wind of Change from Kind of Magic 2 BIG Goes dag 2
 

 
 
Op zondag 14 januari vond de Hond van het Jaar 2017-show plaats in Amersfoort. Drie Welsh Springer Spaniels waren aanwezig, twee in rasgroep 8 en eentje bij de Veteranen.
 
Gold Digger Autumn Gold Mastermind fkom HVHJ
 
Op de foto van links naar rechts: Gold Digger from Kind of Magic met eigenaar H. Tak- Dannenburg, Kamp. Autumn Gold from Kind of Magic met fokker/eigenaar J. in 't Groen-deKovel en Kamp. Mastermind from Kind of Magic met eigenaar M. Smolenaers.
 
Mastermind fkom 2e beste Veteraan HVHJ
 
Kamp. Mastermind from Kind of Magic werd 2e Beste veteraan in show onder keurmeester Dhr. J. de Gids.
 

De beste show Welsh Springers van de WSSC over 2017 zijn bekend!
Beste teef en beste Welsh Springer is Kamp. Autumn Gold from Kind of Magic (fokker en eigenaar J. in 't Groen-de Kovel en mede-eigenaar D. van Klij). Beste reu is Gold Digger from Kind of Magic (eig. H. Tak-Dannenburg en fokker J. in 't Groen-de Kovel).
Het bestuur feliciteert de eigenaars en fokkers met dit mooie resultaat.
 
Beste WSS 2017 2 Kopie
 

 
Op de Kerstshow in Gorinchem op 16 december 2017 werd Kamp. Mastermind from Kind of Magic (eigenaar M. Smolenaers, fokker J. in 't Groen-de Kovel) onder keurmeester dhr. W. Wellens Beste Veteraan in Show. Onze felicitaties aan de eigenaar en fokker!
 
BIS veteraan kerstshow17 Kopie

 
Op de Winner in Amsterdam werd Gold Digger from Kind of Magic 3e in Rasgroep 8 onder keurmeester mevr. M. Poggesi (IT). Felicitaties aan eigenaar H. Tak-Dannenburg en fokker J. in 't Groen-de Kovel!
 
Winner Gold Digger 3BIG
 

 
Tijdens de jaarvergadering van het Hereditary Eye Disease Committee (HED Committee) van het European College of Veterinary Ophthalmologists (ECVO) zijn een aantal nieuwe afspraken gemaakt. Voor Welsh Springer Spaniels is belangrijk dat de manier waarop de afwijking Ligamentum pectinatum abnormaliteit (ook goniodysplasie of goniodysgenese genoemd) op het oogtestformulier wordt genoteerd is gewijzigd. Ook is de naam van deze afwijking gewijzigd naar IridoCorneale hoek (Angle) Abnormaliteit, in het Engels IridoCorneal Angle Abnormality, afgekort ICAA. Wie meer informatie wil, kan de brief van het ECVO Panel lezen of het ECVO Manual inzien op de ECVO website.
 
 

Subcategorieën