Jacht

De Welsh Springer Spaniel is van oorsprong een jachthond die voor het schot werkt: de taak van de hond is om wild te vinden en vervolgens op te stoten zodat het geschoten kan worden.

Tegenwoordig zijn er nog maar weinig mensen die een Welsh Springer Spaniel puur voor de jacht hebben, maar de jachtpassie is bij veel honden nog wel aanwezig. Vaak wordt dit eerder als last dan als voordeel gezien: de hond volgt meer zijn neus dan de baas, of jaagt achter wild aan en luistert dan niet meer.

Veel beter is het om gebruik te maken van de natuurlijke aanleg van de hond, bijvoorbeeld door jachttraining te volgen. De hond leert wat de baas van hem verwacht en leert gepast gedrag te vertonen in een wildrijke omgeving. Omgekeerd leert de baas meer over het instinct van de hond en om het natuurlijke gedrag in goede banen te leiden. De hond kan ondertussen zijn energie kwijt en wordt mentaal gestimuleerd. Dit alles leidt tot een tevreden hond. Bij de onderstaande groepen kunt u met uw Welsh Springer Spaniel training voor de jacht.

 

SPANIEL GROEP OOST

Inschrijfformulier en informatie bij Robert aan te vragen. 

SGO traint in het zomerseizoen (van april tot en met september) iedere donderdagavond. (aanvang 19.00 uur) en in het winterseizoen (van oktober tot en met maart) 1 x in de twee weken op zondagochtend (aanvang 9.30 uur)

De trainingslocaties bevinden zich in de regio Laren (Gld.)  


SPANIEL GROEP WEST

Informatie over jacht en jachttraining op te vragen bij Nettie of Alida.

 


WELSH SPRINGER SPANIEL CLUB

  • Facebook: WSSC Nederland
  • Contact Jachtcommissie WSSC:  Elly van Wijngaarden       
  • E-mail : jacht@wssc.nl 
 
 

Jachtcommissie SUN

Namens drie rasverenigingen organiseert Jachtcommissie SUN jachtgerelateerde activiteiten met spaniels.
https://jachtcommissiesun.nl/
Facebook: Jachtcommissie SUN