Welsh Springer Spaniel Club Nederland

Rasvereniging erkend door de Raad van Beheer

Hebt u belangrijk nieuws voor deze pagina? Stuur het dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeldt in de adressering: NIEUWS VOOR WEBSITE. De redactie van de site kan dan beslissen of uw bericht voor opname geschikt is.

Onlangs ontving de WSSC bericht van de Raad van Beheer dat het Verenigingsfokreglement van alle aangesloten verenigingen dient te worden aangepast.

Artikel 3.6 van het VFR komt te vervallen en 3.5 van het VFR is gewijzigd. De tekst van het nieuwe artikel VIII.1 lid 5 KR en hiermee dus ook van artikel 3.5 van het VFR luidt:

"Tussen de geboortes van twee opeenvolgende nesten van dezelfde teef dient een termijn van minstens 12 maanden te zitten."

De WSSC is verplicht deze wijziging terstond door te voeren in het VFR. Aangezien deze wijziging reeds door de Algemene Vergadering van de Vereniging Raad van Beheer is vastgesteld is het niet nodig om het gewijzigde VFR ter goedkeuring aan het bestuur van de Raad van Beheer voor te leggen.

De Raad van Beheer maakte ons erop attent dat deze wijziging ingevolge artikel 1.3 van het VFR niet de goedkeuring van de algemene ledenvergadering van de WSSC behoeft. Op grond van artikel 2 lid 1 onder w HR bestaat wel de verplichting om het gewijzigde VFR openbaar te maken.

Op 22 november is het gewijzigde VFR op de WSSC website gepubliceerd.