Activiteiten 2024

WANDELING HOORNEBOEGHEIDE TE HILVERSUM

25 augustus 2024

WANDELING HOORNEBOEGHEIDE TE HILVERSUM

Zondag 25 augustus 2024

We gaan weer genieten in augustus van de mooie paarse heide! Net als vorig jaar, een groot succes toen! Neem allemaal je fototoestel c.q. smartphone mee en laten we weer met z’n allen mooie foto’s maken van onze eyecatchers in de bloeiende heide! De redactie zal vast blij zijn als er mooie plaatjes zijn bij ons eindverslag!

Waar:  Hoorneboegheide bij vliegveld Hilversum, Noodweg 43 Hilversum (dit is het navigatieadres)

Wanneer: zondag 25 augustus 2024, verzamelen om 11.00 bij parkeerplaats van het vliegveld.

De lengte van de wandeling is ongeveer een uur, maar uiteraard kunt u zelf deze zo lang of kort maken als u wilt, en deze vindt plaats in een hondenlosloopgebied.

Is uw senior te moe, of uw jonge hond gaat steeds liggen, dan kunt u beter inkorten. Uiteraard geldt áltijd, let op uw hond, u bent de eindverantwoordelijke. Bent u bang hem of haar niet meteen te herkennen tussen alle soortgenootjes? Een goeie tip, bind een bonte zakdoek aan z’n halsband of tuigje. Dan valt hij zeker op!

Graag even aanmelden bij: Hannie Timmerman e-mail wandelingenwssc@gmail.com en voor afmelden op korte termijn mag u mij bellen op mobiel: 06-23338060

 

Tekst: Hannie Timmerman

Foto’s: Hannie Timmerman

 

 

Wandeling Groesbeek (Mook)

22 september 2024

HERFSTWANDELING BIJ GROESBEEK

 zondag 22 september 2024

 

Zoals ieder jaar willen we ook weer genieten van een prachtige wandeling met mooie uitzichten. Dit vindt dit jaar plaats in de bossen bij Groesbeek! Een nieuwe locatie: De Wolfsberg. Dit jaar op zondag, dan zijn onze lokale gidsen, Elly van Wijngaarden en Marit Meckelenkamp wederom bereid ons hun mooie gebied te laten zien!

De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en is daarom niet geschikt voor pups. Na afloop kunt u (op eigen kosten) nog wat eten of drinken in het restaurant aldaar.

We verzamelen bij De Wolfberg. 

 

Datum: zondag 22 september 2024, aanvang 11.00 uur

Verzamelen: Parkeerterrein bij grand café  De Wolfsberg,

Mooksebaan 12, 6562 KB Groesbeek

 

Aanmelden kan op het volgende email adres: wandelingen@wssc.nl   

Zet er even bij met aantal personen, namen, telefoonnummer en emailadres

 

Afmelden: Moet u zich toch afmelden op laatste moment, 06-23338060 bel of stuur sms/whatsapp aan Hannie.

 

 

Foto’s Marit Meckelenkamp

 

Workshop Steadiness

28 september 2024

Locatie: Terrein bij Lenny Kamphuis, Elst (Gld).

 

Aanvang: 10:00 uur tot ongeveer 15:00 uur

Opgeven via: jacht@wssc.nl

 

Lunch: zelf meenemen, koffie en thee is aanwezig.

 

Inschrijfgeld: 

  • Leden WSSC € 35,-
  • Niet-leden WSSC € 45,-

 

 

 

Strandwandeling Noordwijk

06 oktober 2024

  STRANDWANDELING NOORDWIJK

6 OKTOBER 2024

Wij gaan, zoals elk jaar in oktober, weer naar het strand in Noordwijk! Vorig jaar geheel in Hollandse stijl, vanwege het jubileum van de Engelse WSSC, dit jaar gewoon in onze eigen stijl. Uiteraard mogen onze Welshjes best wel hun zondagse strik om, zodat je hem snel terug ziet tussen al die rasgenoten! Mochten er jonge Welshjes meewillen, we kunnen dan een klein pupjes groepje vormen, die apart van de drukke groep een poosje samen kunnen spelen, en daarna lekker met de baasjes op terras uitrusten. Geef bij aanmelding dan even aan hoe oud uw hondje is, minimum leeftijd 16 weken.

 

We verzamelen weer om 11.00 uur in Noordwijk, Langevelderslag.

Adres: Vrijplaats Nederzandt, Langevelderslag 52-54 2204 AH Noordwijk, (verzamelen op stoep voor restaurant Vrijplaats Nederzandt).

 

Aanmelden via ons nieuwe email adres: wandelingen@wssc.nl

graag met vermelding van je 06 en met hoeveel personen en honden jullie komen!

 

Hannie Timmerman

Tel. 06-23338060

 

Foto: strand

 

 

 

Jachtintroductiedag De Heen

13 oktober 2024

Op zondag 13 oktober 2024 organiseert de WSSC samen met Spaniel Groep West en - Oost de jachtintroductiedag. Ben je benieuwd hoeveel natuurlijke aanleg jouw Welsh Springer heeft voor de jacht, dan is dit je kans. Je kunt proeven aan de diverse onderdelen van jachttraining en ontdekken of dit mogelijk iets voor jou en jouw Welsh is. Onderdelen die aan bod komen zijn: voorjagen (het zoeken van wild), appèl, werken met de fluit, steadiness en apporteren.

Er zal op deze dag alleen met dummy’s worden gewerkt.

De Introductiedag is in eerste instantie bedoeld voor eigenaren en honden met weinig of geen ervaring met jachttraining. Welsh Springers vanaf 12 weken zijn welkom. Houd er wel rekening mee dat pups niet de hele dag zullen kunnen meedraaien en tussendoor moeten rusten (bijvoorbeeld in een meegebrachte bench). Het is ook mogelijk om zonder hond te komen.

Benodigdheden: jachtfluit, jachtlijntje (kunnen worden aangeschaft via de winkel van de WSSC, mail naar: shop@wssc.nl, ) beloningssnoepjes, handdoek, eventueel bench.

Opgeven: Door middel van een e-mail naar Elly van Wijngaarden (jacht@wssc.nl), waarin je jouw naam, adres, (mobiel-) telefoonnummer en de (stamboom-) naam, leeftijd en eventuele ervaring van jouw hond vermeldt.

Het inschrijfgeld dient te worden overgemaakt naar IBAN nr. NL05 RABO 0351 4048 72 t.n.v. de Welsh Springer Spaniel Club te Harmelen, o.v.v. ‘Jachtintroductiedag’ en je naam.

Opgave is pas definitief wanneer het inschrijfgeld ontvangen is

Locatie:      Zwart Goud Jachthondentraining te De Heen

Aanvang:   09.00 uur (einde zo rond 15.00 uur)

Kosten:      Deelnemers € 42,50,- Dit is inclusief koffie/thee en lunch

                    Gasten € 15,-   

Indien je nog vragen hebt, kan je bellen met 06 - 2416 4705 (Elly van Wijngaarden)

Zweetwerk Clinic in Renkum

19 oktober 2024

Introductie Zweetwerk voor leden van de WSSC

Eenmaal per jaar organiseren wij een workshop waarbij leden van de WSSC kunnen kennismaken met zweetwerk voor de Welsh Springer Spaniels.

Op landgoed Quadenoord in Renkum verzorgt Jan de Bes van ‘Zweetwerktraining Spoorvast’ speciaal voor onze leden een zweetwerk clinic.

Je krijgt uitleg over wat zweetwerk is en gaat zelf samen met je hond aan de slag met een sleepspoor konijn, een sleepspoor ree en ten slotte een zweetspoor ree.

De passie van de Welsh Springer op het spoor zal je mogelijk verrassen, evenals de bijzondere band die tijdens het speurwerk ontstaat tussen jou en je hond.

Zie ook www.spoorvast.nl voor meer informatie.

Er kunnen maximaal 10 baas-hond-combinaties aan de clinic deelnemen, dus wacht niet te lang met aanmelden. De kosten bedragen € 29,50 per hond.

Aanmelden bij Elly van Wijngaarden

e-mail adres: jacht@wssc.nl

Wandeling Amsterdamse bos

03 november 2024

Nadere informatie volgt!

Trimworkshop bij KC Arnhem

16 november 2024

Nadere informatie volgt!

Kampioenschapsclubmatch bij de Camp Woudenberg

17 november 2024

     

Inschrijven kan via OnlineDogShows. 

Mocht je nog geen account hebben dan moet je deze eerst aanmaken. 

Inschrijven Kampioenschapsclubmatch

 

 

Pannenkoekenwandeling bij de Wildenbrug Baarn

01 december 2024

Nadere informatie volgt!