Welsh Springer Spaniel Club Nederland

Rasvereniging erkend door de Raad van Beheer

 ZWEETWERK CLINIC IN RENKUM

14 OKTOBER 2023   

Introductie Zweetwerk voor leden van de WSSC

Eenmaal per jaar organiseren wij een workshop waarbij leden van de WSSC kunnen kennismaken met zweetwerk voor de Welsh Springer Spaniels.

Op landgoed Quadenoord in Renkum verzorgt Jan de Bes van ‘Zweetwerktraining Spoorvast’ speciaal voor onze leden een zweetwerk clinic.

Je krijgt uitleg over wat zweetwerk is en gaat zelf samen met je hond aan de slag met een sleepspoor konijn, een sleepspoor ree en ten slotte een zweetspoor ree.

De passie van de Welsh Springer op het spoor zal je mogelijk verrassen, evenals de bijzondere band die tijdens het speurwerk ontstaat tussen jou en je hond.

Zie ook www.spoorvast.nl voor meer informatie.

Er kunnen maximaal 10 baas-hond-combinaties aan de clinic deelnemen, dus wacht niet te lang met aanmelden. De kosten bedragen € 29,50 per hond.

Aanmelden bij Elly van Wijngaarden

e-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

PUZZEL- EN DETECTIEWORKSHOP

Elke hond houdt van snuffelen en zeker een Welsh wil graag met zijn neus aan de slag! Wilt u leren hoe u uw Welsh mentaal kunt uitdagen en zou u graag meer willen weten over verschillende vormen van neuswerk? 

Bij detectie leren we de hond om een specifieke geur te zoeken en ons te vertellen waar de betreffende stof zich bevindt (verwijzen). Tijdens de workshop zal worden uitgelegd hoe we een hond een stof kunnen leren verwijzen en gaan we uitgebreid aan de slag om onze Welshjes de beginselen van detectie te leren.

Ook gaan we met puzzels en allerlei huis-, tuin- en keukenmaterialen zoekspelletjes voor de hond doen. Hierbij zal worden uitgelegd hoe een puzzel moet worden opgebouwd en hoe je het uitdagend houdt voor de hond en de moeilijkheidsgraad kunt verhogen.

Op dit moment is er nog geen workshop gepland. 

 

Detectie