Welsh Springer Spaniel Club Nederland

Rasvereniging erkend door de Raad van Beheer

  

WANDELING APPELSCHA

zaterdag 19 oktober 2019

Een van de mooiste plekjes van Nederland is het prachtige Drents-Friese Wold, zoals de naam al doet vermoeden, op de grens van Drenthe en Friesland. In een deel van dit natuurgebied mogen honden loslopen en kunnen we met elkaar op verkenning!
De wandeling vindt plaats op zaterdag 19 oktober. We zullen de “Natte neuzen route” gaan lopen, deze is ongeveer 4,5 kilometer lang en is dus niet geschikt voor hele jonge honden. De route leidt ons langs bos, heide en een prachtige vijver waar de honden even lekker kunnen afkoelen, zwarte pootjes gegarandeerd!

Let op: de route kruist een aantal keren fietspaden en mountainbike-route.

Helaas is het bij de restaurants in de omgeving van de route niet mogelijk om met een groep met honden te komen. We verzamelen bij een recreatieterrein, indien je zelf koffie/thee/limonade meebrengt, kunnen we met elkaar even wat drinken. De honden mogen hier alvast los op het veld spelen. We verzamelen vanaf 10:45 en vertrekken om 11:00. Ben je later graag even berichten/bellen, dan wachten we even.
Na afloop kan ieder op eigen gelegenheid naar het bezoekerscentrum van Staatbosbeheer voor een kop koffie of wat te eten. Honden zijn in ieder geval op het (grote) terras toegestaan.

De wandeling wordt geleid door Marit van der Wulp, voor vragen 0630184297 (graag WhatsApp/SMS)

 

Adres en routebeschrijving: Recreatieterrein De Bongerd (navigatie op Beatrixoord 1, Appelscha). Volg de borden vanaf de Bosberg. Vanaf de N381 de afslag Appelscha, de Bosberg op richting RCN, bij de camping rechtdoor over de rotonde en dan de eerste weg links. Doorrijden tot de parkeerplaatsen aan het einde.

 

Appelscha

 

 

 

 

 

 Schijnwerper

Clubwinnaar 2019: Nicky-Lynley van Lindestate

Brochure WSSC

Hier downloaden:
Brochure
De Welsh Springer Spaniel –
het ras, de aanschaf
en de rasvereniging

Informatie pupkopers

Hier downloaden:
Informatieblad voor pupkopers