Welsh Springer Spaniel Club Nederland

Rasvereniging erkend door de Raad van Beheer

  mg 3177

12 november 2017: Wandeling Sonse Heide bij Eindhoven

 Voor het eerst een wandeling door de bossen van de Sonse Heide. Dit mooie natuurgebied ligt vlakbij Best en Eindhoven. We verzamelen om 11.00 uur bij ’t Boshuys, Sonseweg 39 te Best (5681 BH), waarna we om 11.15 uur hopen te starten met de wandeling. Eerst aangelijnd omdat we een paar honderd meter over een fietspad langs een tweebaansweg moeten lopen naar het beginpunt. Daarna kunnen de honden lekker los lopen. We zullen ongeveer 1,5 uur wandelen, hetgeen voor hele jonge Welsh Springers wat te veel van het goede is. Na de wandeling bestaat de mogelijkheid om op eigen kosten iets te gebruiken in het restaurant of op het grote terras daarvan. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid.
Op de website van ’t Boshuys vind je een routebeschrijving (www.boshuysbest.nl).
 

7 januari 2018: Nieuwjaarswandeling in Hilversum

Op zondag 7 januari 2018 vindt de traditionele Nieuwjaarswandeling plaats op de hei bij Hilversum. We verzamelen vanaf 11.00 uur in restaurant “Vliegveld Hilversum”, aan de Noodweg 43, 1213PW, Hilversum. Het bestuur biedt u hier voorafgaand aan de wandeling een kopje koffie of thee aan. De honden zijn natuurlijk welkom. Het W.S.S.C.-winkeltje is ook aanwezig. Heeft u al een aankoop in gedachte, neem dan vooraf even contact op met Margriet Kuiper (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), zodat u niet teleurgesteld wordt.
Om 12.00 uur start de wandeling, die ons ongeveer een uur door het bos en over de heide zal leiden. De honden mogen los lopen, maar pas nadat we veilig binnen de omheining zijn. Als er puppies en jonge hondjes aanwezig zijn, zal voor hen een kortere wandeling worden gehouden. Graag even melden bij de organisatie, zodat we hier rekening mee houden. Na afloop van de wandeling kunt u (op eigen kosten) nog wat eten of drinken in het restaurant.
 
Routebeschrijving: Vanuit de richting Utrecht-Almere (A27), neemt u afslag Hilversum (afslag 33). Daarna links aanhouden, richting Hilversum, de Diependaalselaan op. Na de spoorwegonderdoorgang gaat u bij de rotonde ¾ rond, richting Maartensdijk/Loosdrecht. Dit is de Utrechtseweg. Deze weg uitrijden (ca. 3 kilometer) tot het ANWB bord, waar u rechtsaf gaat, richting Vliegveld. Dit is de Noodweg. Na ca. 3 kilometer ligt aan uw linkerzijde restaurant “Vliegveld Hilversum”. Er is voldoende parkeergelegenheid.
 

25 maart 2018: Wandeling Zuid-Limburg 

Naar aanleiding van een veelvuldig verzoek om een wandeling te organiseren in het zuiden van ons land, heeft een van onze leden een prachtige wandeling voor ons uitgezocht. De wandeling begint in Terlinden, bij De Zeute Aarbei ( www.dezeuteaardbei.nl ) en zal dan ruim 10 kilometer door het Limburgse heuvellandschap kronkelen. Na afloop is ook hier de gelegenheid een hapje te eten en honden zijn welkom. Halverwege wordt er in Heijenrath, bij Gasterij De Zegelskoël, een koffiepauze ingelast. Op de website www.wandelgidszuidlimburg.com, route 349 (Reijmerstok 10,6 km) kun je de wandeling bekijken.
Let op: deze wandeling is qua afstand en zwaarte van terrein (heuvel op, heuvel af) alleen geschikt voor geoefende wandelaars.
 
Vragen over wandelingen? Neem contact op met Maaike Groot, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schijnwerper

Beste WSS 2017: Autumn Gold from Kind of Magic

Brochure WSSC

Hier downloaden:
Brochure
De Welsh Springer Spaniel –
het ras, de aanschaf
en de rasvereniging

Informatie pupkopers

Hier downloaden:
Informatieblad voor pupkopers