Welsh Springer Spaniel Club Nederland

Rasvereniging erkend door de Raad van Beheer

Wie geen pup zoekt, maar een volwassen hond, kan op deze pagina terecht. Hier vindt u informatie over honden die om wat voor reden dan ook niet meer bij hun huidige eigenaar kunnen blijven en op zoek zijn naar een nieuw huis. Indien er geen herplaatsers op deze pagina vermeld staan, kunt u zich wel via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aanmelden voor de wachtlijst.

 

Bodey: reu van 6 jaar

 

Bodey

Graag stellen wij Bodey aan jullie voor: een reu van net 6 jaar en op zoek naar een nieuwe fijn thuis.

Bodey is een lieve, aanhankelijke hond die graag op pad gaat en lekker actief bezig is. Hij is dol op spelletjes en vindt het heerlijk om samen met de baas bezig te zijn. Zijn huidige baasje heeft meerdere trainingen met hem gedaan, zoals een puppycursus, speuren, jagen en diverse workshops. Bodey kan loslopen en woont op dit moment met een andere hond (teefje) in huis, wat heel goed gaat.

Helaas heeft Bodey ook een onzekere kant, wat er voor zorgt dat hij aan de lijn uitvalt naar honden, fietsers, skeeleraars, joggers etc. Het huidige baasje geeft aan dat hij te sterk voor haar is geworden en dit maakt het voor haar erg moeilijk om hem uit te laten. Wanneer Bodey los is gaat het beter, maar heeft hij wel de neiging om na te jagen. Grotere groepen honden of mensen vermijdt hij dan. Binnen is Bodey een makkelijke hond, die zijn eigen plekje zoekt.

We zijn voor Bodey op zoek naar een nieuw baasje dat graag met hem aan de slag wil gaan. Het gedrag wat Bodey laat zien is goed aan te werken, mits er de juiste begeleiding is en er tijd en energie in wordt gestoken. We zoeken dan ook iemand die wil investeren en bij voorkeur ervaring heeft met dergelijk gedrag. Bodey heeft een baasje nodig dat lief en geduldig is, maar ook duidelijkheid geeft.
Denk je dat jij het ideale nieuwe thuis hebt voor Bodey en ben je bereidt om met veel liefde, geduld en vertrouwen met hem aan de slag te gaan? Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie.

 
 
 
Bij iedere door de WSSC aangeboden herplaatsinghond behoort een uitgebreid vragenformulier, terwijl een gedragsdeskundige een profielschets heeft gemaakt van zowel de hond als de gewenste nieuwe baas en behuizing. De minimum leeftijd voor herplaatsing van een hond is 4 maanden, senioren leeftijd gaat in overleg.

Deze honden gaan ALTIJD zes weken op proef naar de nieuwe bazen; daarna wordt beslist of de verhuizing definitief wordt.

Indien tijdens de proefweken blijkt dat de hond niet bij de nieuwe eigenaar kan blijven, dan is de vorige eigenaar te allen tijde verplicht de hond onvoorwaardelijk terug te nemen. 

De WSSC is bij de herplaatsing van Welsh Springer Spaniels niet meer dan een tussenpersoon, die de informatie m.b.t. de te herplaatsen hond beschikbaar stelt op de website en via telefonisch contact, zodat de oude en de eventuele nieuwe eigenaar met elkaar in contact kunnen worden gebracht. De oude en nieuwe eigenaar bepalen de prijs van de hond; de WSSC adviseert een prijs van Euro 150,--. De eigenaar die de hond voor herplaatsing aanbiedt blijft zolang de hond niet definitief bij de nieuwe eigenaar woont, te allen tijde de eindverantwoordelijke ten opzichte van de hond.

Schijnwerper

Brochure WSSC

Hier downloaden:
Brochure
De Welsh Springer Spaniel –
het ras, de aanschaf
en de rasvereniging

Informatie pupkopers

Hier downloaden:
Informatieblad voor pupkopers